Menu Webshop
Sluiten

Over Baco Army Goods

Onze geschiedenisgeneral radio

In het begin van de zestiger jaren werkte Bas Smit bij een garagebedrijf. Hij en zijn collega Cor kregen het idee om voor zichzelf te beginnen. Na lang dubben kwamen ze op de naam Baco, ze vonden een pand op de Kromhoutstraat en begonnen daar een garage bedrijf.

Het eerste jaar was niet gemakkelijk. Het startkapitaal was snel op en Cor haakte af. Bas ging alleen verder, langzaam ging het beter en groeide het autobedrijf uit tot een bekende regionale garage en dealer.

In het begin van de zeventiger jaren had Bas in Alkmaar een veel te grote partij auto onderdelen ingekocht, om er van af te komen werd er een ruimte ingericht voor de verkoop hiervan. Dit ging heel goed en er werden al snel ook andere spullen gekocht om deze winkel te vullen. Het fenomeen dumpzaak was in die jaren al jaren bekend en ook Baco ging zich hier op toeleggen. Overtollige partijen legerkleding, schoenen, kisten etc.. De ruimte werd al snel te klein en het garage bedrijf werd opgeofferd, nu in een echte dumpzaak.

De meest vreemde goederen passeerden de revue, van damesjapons tot legerjeeps. In 1978 volgde de legerradio's en dumpelektronica, in 1980 werd de winkelruimte drastisch uitgebreid, zodat ook nog een medische afdeling kon worden geopend.

In 1990 vierde de firma haar vijfentwintig jarig bestaan, de winkel werd nog verder uitgebreid, met een dameskleding afdeling, tot een oppervlakte van ca 1000m². Het magazijn werd ook drastisch uitgebreid tot ruim 900m².

Enkele jaren geleden heeft Bas de zaak overgedaan aan zijn dochter, die samen met 10 collega's de zaak voortzet.